Culinair Bouillon met gedroogde garnalen Voorbereidingstijd: 20 minuten Rusttijd: 1 uur Kooktijd: 15 minuten Voor 4 personen OOSTERSE INGREDIËNTEN 60 g gedroogde garnalen 2 eetlepels nuoc mam 1 liter kippenbouillon 6 takjes bieslook VERSE INGREDIËNTEN 200 g komkommer, zonder zaadjes 1 teentje knoflook 8 blaadjes basilicum VOORBEREIDEN Week de gedroogde garnalen 1 uur in warm water. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd de komkommer in stukjes. Pel en hak de knoflook fijn. Laat de garnalen uitlekken. Was en hak de bieslook fijn. DE BOUILLON Breng de kippenbouillon aan de kook met de komkommer, de garnalen en de knoflook en laat de soep nog 5 minuten doorkoken. Voeg de nuoc mam toe en daarna de bieslook en de blaadjes basilicum. Breng zo nodig verder op smaak en serveer de soep onmiddellijk. HANOI-SAIGON Hando Youssouf ISBN 978 90 230 1382 2 Becht DOMINICUS magazine 47 Pagina 46

Pagina 48

Heeft u een gebruiksaanwijzing, uniflip of digi uitgaven? Gebruik Online Touch: onderwijscatalogus digitaal publiceren.

Dominicus magazine - voorjaar 2014 Lees publicatie 2Home


You need flash player to view this online publication