Loempia’s met garnalen Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 5 minuten Voor 8 personen OOSTERSE INGREDIËNTEN 8 rijstvellen (ø 15-20 cm) 200 g rijstvermicelli (bun) VERSE INGREDIËNTEN 12 middelgrote garnalen 8 blaadjes groene sla 1 komkommer 1 wortel 200 g taugé 1 bosje munt ½ bosje bieslook peper DE VULLING Breng in een grote pan water aan de kook en laat de vermicelli 5 minuten koken (de vermicelli moet beetgaar zijn). Laat uitlekken en spoel onder de koude kraan. Laat uitlekken en zet weg. Pel de garnalen inclusief de staartjes en dompel ze 2 minuten in kokend water totdat ze boven komen drijven. Laat ze uitlekken en halveer ze in de lengte. Was en schil de wortel en de komkommer en snijd ze julienne (in dunne reepjes). Was en halveer de takjes bieslook. Snijd de uiteinden van de takjes. Was de munt en pluk de blaadjes van de takjes. DE LOEMPIA’S Schep de groenten en de vermicelli op de rijstvellen. Breng op smaak met peper. Leg de bieslook zo neer dat de takjes uit de rolletjes steken. Rol elk rijstvel een stukje op, vouw de zijkanten naar binnen, leg er 4 halve garnalen op en rol de loempia voorzichtig verder op. Serveer de loempia’s. DOMINICUS magazine 45 Pagina 44

Pagina 46

Heeft u een pdf, magstream of internet rapporten? Gebruik Online Touch: editie digitaliseren.

Dominicus magazine - voorjaar 2014 Lees publicatie 2Home


You need flash player to view this online publication