Interview HET LIJKT OP DE REISFOTO’S IN HET BOEK ALTIJD MOOI WEER TE ZIJN. ZOEKEN JULLIE ALTIJD ZONNIGE BESTEMMINGEN UIT? David: ‘Luise is Deens, ik ben Zweeds en we hebben elkaar in Rome ontmoet toen ik daar woonde. We hebben een paar maanden een langeafstandsrelatie gehad maar na een tijdje verhuisde Luise naar Stockholm, waar ik ook weer was neergestreken. Hier wonen we nu al jaren maar we gaan veel op reis, vooral in de donkere, koude wintermaanden. We hebben hier momenteel maar een paar uur uur daglicht per dag – ik vind dat heel moeilijk en heb de zon echt nodig. In Italië voelde ik me erg thuis. Het land geeft me, net als alle andere warmere landen, energie, niet alleen door het mooiere weer maar ook door de openheid van de mensen: er wordt in de bus gewoon met vreemden gepraat. Dat is ondenkbaar hier in Stockholm.’ DE REIZEN IN HET BOEK LEIDEN VOORAL NAAR HET VERRE OOSTEN, NOORD- EN MIDDEN-AMERIKA EN NOORD-AFRIKA. WELKE LANDEN WILLEN JULLIE NOG BEZOEKEN? ‘Behalve het klimaat letten we bij het kiezen van een nieuwe reisbestemming zeker ook op de lokale keuken. We zijn nog nooit in Japan en Korea geweest maar die staan hoog op ons lijstje, want er is zo’n interessante eetcultuur. Wat ze daar niet allemaal met groentes doen! Ik houd zelf erg van gefermenteerde groentes, kimchi, en dat is daar in overvloed. Het komt er nog wel een keertje van.’ 24 DOMINICUS magazine WELKE GEUR IS JE HET BESTE BIJGEBLEVEN? ‘De geuren in Vietnam waren spectaculair. Toen we daar langs restaurants en straatverkopers liepen, waren de munt- en koriandergeuren bijna bedwelmend, zo lekker. Ze voegen deze en andere verse kruiden pas helemaal aan het eind toe voor maximale smaak. Heerlijk! En dan de zoete geur van kaneel in Marokko. Het leek wel of heel Marrakesh was ondergedompeld in kaneel: je rook het werkelijk overal! Aan het andere uiteinde van het spectrum: op Bali vroegen mensen ons of we de doerian wel eens geroken hadden – die vrucht zou wel zo vreselijk stinken. Hoe erg kan het zijn, vroegen we ons af, maar toen we er op de markt een onder onze neus hielden, gingen we bijna onderuit. Wat een lucht!’ ALS JE GREEN KITCHEN TRAVELS LEEST, LIJKT HET WEL ALSOF JULLIE OVERAL IN DE WERELD IN KEUKENS HEBBEN MEEGEKEKEN. HOE KOMEN JULLIE IN CONTACT MET GOEDE KOKS? ‘Als we op ons blog een nieuwe reis aankondigen, zijn er soms lezers die ons in contact brengen met lokale koks en andere mensen die goed kunnen koken. Of we vragen de eigenaar van de B&B waar we logeren of hij iemand kent. We proberen bij ze thuis uitgenodigd te worden en dan kijken we ze op de vingers als ze aan het koken zijn. Als je met enthousiaste vreemden over eten praat, heb je zo veel gemeen en dan ontstaan de leukste gesprekken. Kennis Pagina 23

Pagina 25

Heeft u een spaarprogramma, publitas of digi mailings? Gebruik Online Touch: reclamefolder digitaliseren.

Dominicus magazine - voorjaar 2015 Lees publicatie 6Home


You need flash player to view this online publication