Reportage tekst en fotografie: WIM VAN GINKEL, DIMSUM REIZEN Het reis- en kookvirus dwong mij om in Birma het tropische zuiden te verkennen. Ik ging hiervoor naar plekken die op de kaart te vinden zijn, maar die nog niet door toeristen zijn ontdekt. Ik liet me verrassen en inspireren door persoonlijke ontmoetingen met prachtige mensen, die hun verhaal op vrolijke wijze met me deelden. Samen met hen ben ik de Birmese keukens ingegaan om te kijken wat er op het menu stond en hoe dit werd bereid. De Birmese keuken, die door sommigen als een allegaartje wordt beschouwd, verdient een opsteker. Zowel de Chinese, Indiase als de Thaise keuken hebben er hun invloed op gehad. De grote diversiteit aan culturen en volkeren van Birma vind je terug in de Birmese keuken: deze is gewoon niet onder één noemer te vangen, wat helemaal niet zo gek is voor een land met tientallen etnische groepen. Pagina 27
Pagina 29Voor PDF's, online lesboeken en catalogussen zie het Online Touch CMS beheersysteem systeem. Met de mogelijkheid voor een web winkel in uw vakbladen.
Dominicus magazine - voorjaar 2015 Lees publicatie 6Home