Reportage tekst en fotografie: WIM VAN GINKEL, DIMSUM REIZEN Het reis- en kookvirus dwong mij om in Birma het tropische zuiden te verkennen. Ik ging hiervoor naar plekken die op de kaart te vinden zijn, maar die nog niet door toeristen zijn ontdekt. Ik liet me verrassen en inspireren door persoonlijke ontmoetingen met prachtige mensen, die hun verhaal op vrolijke wijze met me deelden. Samen met hen ben ik de Birmese keukens ingegaan om te kijken wat er op het menu stond en hoe dit werd bereid. De Birmese keuken, die door sommigen als een allegaartje wordt beschouwd, verdient een opsteker. Zowel de Chinese, Indiase als de Thaise keuken hebben er hun invloed op gehad. De grote diversiteit aan culturen en volkeren van Birma vind je terug in de Birmese keuken: deze is gewoon niet onder één noemer te vangen, wat helemaal niet zo gek is voor een land met tientallen etnische groepen. Pagina 27

Pagina 29

Voor tijdschriften, online catalogussen en flyers zie het Online Touch content management system systeem. Met de mogelijkheid voor een online winkel in uw boeken.

Dominicus magazine - voorjaar 2015 Lees publicatie 6Home


You need flash player to view this online publication